2012. február 21., kedd

Deli Ágnes válaszai


- Milyen tapasztalatokat szerzett az Art Universitas pályázat és munkájának elkészülése kapcsán amiket fontosnak tartana megosztani?

- Rendkívül jót tett a kortárs művészet megjelenésének köztéren ez a program. Mivel oktatási intézményekbe vagy azok környezetébe kerültek magas színvonalú munkák, remélhetőleg a fiatal generáció vizuális kultúrájára tud hatni.
Saját művemet hagyományos stílusban lepleztük le, az egyetem rektora köszöntőt tartott, volt méltató szöveg (Aknai Tamás), svédasztal... Ebből is látszik, hogy örömmel fogadták, mindvégig a maximális segítséget megadták. Az egyetem dolgozói készítették a beton alapot, biztosítottak targoncát, segítséget.

Azt nem tudom, hogy a diákság hogyan értékeli.

- Van-e és ha igen mi a különbség az általános munkamódszeréhez képest, amikor egy egyetem környezetébe, vagy más köztérre tervez egy alkotást?

- Munkamódszeremben tulajdon képpen nincs különbség más köztéri pályázatokhoz képest, egyébként természetesen teljesen más tipusú dolog mintha az ember egyéni kiállításra dolgozik. Sok szempontot kell figyelembe venni egy köztéri műnél és a kivitelezési lehetőségekkel is számolni kell. Aki még nem dolgozott ilyen volumenben, nehezen tudja elképzelni a megvalósítás lehetőségeit.

Ami rossz tapasztalatom volt, hogy az utolsó két pécsi pályázatot kiírták, sokat dolgoztunk a pályaműveken, majd döntés nélkül visszavonták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése